Wednesday 28 October 2009

Halloween?

Nå er det snart Halloween, og jeg har allerede vert på mitt første halloweenparty. Min veninne Julie hadde en fest i faren sitt hus. Huset passet perfekt for å ha et halloweenparty, fordi det er over 100 år gammelt, og har rykte på seg for at det spøker der. Hihi, og her skulle jeg altså overnatte. Men det gikk fint, og det var en vellykka fest :) Jeg var utkledd som matros, og hadde en blå matroskjole og en sånn kul hvit hatt.
Her er Julie. Hun var kledd ut som en sånn dukke med hull i ryggen som folk snakker gjennom. Har glemt hva det heter. Men på dette bildet har hun på seg en sånn maske, så det er ikke så lett å se at hun har sånne linjer på haken, som de der dukkene har.

Her er en veldig søt liten marihøne som var på besøk hos Julies foreldre :)

Her er plassen vi kjøpte gresskar, jeg skal skjære ut mitt til helgen. Og så skal jeg også på en annen halloweenfest, så jeg får skrive mer om det senere heller.
I dag har jeg vært syk, hadde spysyka i går, og har vært hjemme fra skolen i dag. Nå sitter jeg og slapper av og ser på repriser av frustrerte fruer. Ellers har vi endelig begynt å bake i Food and Nutrition. Frem til i går har vi kun sittet og kopiert notat fra en powerpoint mens læreren snakker, og så hatt prøver på det. I går lagte vi cookies, det var ikke så veldig spennende, fordi vi er fem personer i en gruppe, og alt er så planlagt og regulert av regler. Det er en person som kun har til jobb å finne fram ingredienser, en for å måle opp ingredienser, og en for å mikse...



Monday 19 October 2009

Hei Eli, hva har du gjort i helgen?
Jo, i helgen har jeg vert på sushirestaurant for første gang. På fredag var jeg og Julie, og tre kompiser av Julie og spiste sushi på en sushi og habachi-restaurant i Baton Rouge. Før det var vi innom Mall of Louisiana for å slå ihjel litt tid, og se etter noen treningsshorts til meg. Så langt kom vi aldri, for jeg gikk forbi en godteributikk, og glemte alt om shortsen, og kjøpte heller mye smågodt. Du aner ikke hvor vanskelig det er å finne smågodt her nede, dette er den første plassen jeg har sett der de har godt utvalg av smågodt. Jeg angrer ikke at jeg droppet shortsen et sekund! Etter det møtte vi guttene, kjørte til sushirestauranten og spiste. Det var overraskende godt, og det var herlig å gå på en restaurant som ikke serverte hamburgere! Etter det spaserte vi rundt ute litt, gikk innom en plass og kjøpte milkshake, og så gikk vi til Target! Jeg elsker Target, det er mye kulere enn Walmart, og de har veldig godt brød der! De andre så litt rart på meg da jeg spurte om vi kunne gå innom brødavdelingen, men jeg tenkte jeg måtte nytte sjangsen, for Tina liker ikke å handle på Target, så jeg hamstret inn brød!

Lørdag hadde vi herlig vær her! Det var akkurat som en god norsk sommerdag, med skinnende sol og frisk KALD luft. Luftfuktigheten har vært borte denne helgen, og jeg savner det ikke! Så jeg gikk tur med hundene og lå ute og slappet av i solen hele dagen. Om kvelden var jeg med Frank til søskenbarnet hans, der de hadde et bål, og så lagte vi s'mores. S'mores er graham crakers (ganske like kornmokjeks), som man deler i to og legger sjokolade og grillede marshmallows inni.

I dag har jeg vært med Shelbi og Emma og laget norske pannekaker med nutella (nugattilignende pålegg) på, og sett Stepbrothers. De andre er alltid veldig missunte når jeg drar opp knekkebrød med nutella på i lunsjen, så jeg har lovet å ta med et par ekstra knekkebrød i morgen.

OK, blogspot gidder ikke laste opp bildene mine, men dere kan jo google s'mores så kan dere se hvordan det ser ut:)

Og nå trodde du at du skulle få slippe å lese om cross country denne gangen, men den gang ei! Vi har faktisk hatt to dager på rad uten cross country-trening denne helgen! Det er den første gangen det har skjedd siden jeg begynte. Men vi hadde trening på fredag kl kvart på 6. Da var jeg veldig trett, så trett at jeg glemte å bytte shorts. Jeg hadde sovet i en liten rosa shorts med katter på, og jeg innså da jeg hadde gått over til Frank (som jeg sitter på med til treningen) at jeg fortsatt hadde dem på meg. Så jeg sprang 5 km i rosa katteshorts, og det funka fint det, så neste fredag har jeg tenkt å springe i den blå tussi-shortsen min. Neida:)

Thursday 15 October 2009

Gale amerikanere ...


Nå kom jeg nettop hjem fra min veninne Shelbi. Jeg har vert med henne og noen gutter fra skolen sitt band å klippe ut juletrær i papp som vi har pyntet med påskeegg, og skrevet happy halloween på enda. Hvorfor, er jeg enda ikke helt sikker på, men det hadde noe å gjøre med at de ikke liker band directoren, så de skal lime juletrærne på huset hans...


Tina's mor har midlertidig flyttet inn med oss. Hun er 93 år, og er litt syk for tiden, så nå bor hun her til de kan finne en som kan overnatte i huset hennes. Hun er en koselig gammel dame, og jeg merker ikke noe særlig til henne, for hun sitter somregel og ser på tv.

Sunday 11 October 2009

New Orleans!

Hei. På fredag var jeg i New Orleans sammen med vertsfaren min Tony. Vi gikk rundt og så på byen, spiste beignets på Cafe Du Monde, så på French quarters og Bourbon street. Byen er veldig fin, har savnet å gå rundt i en by. Jeg bor på en liten plass, og det er ikke mulig for meg å komme meg til en by eller et kjøpesenter selv, er avhengig av vennene mine eller vertsforeldrene mine til å kjøre meg. Etter vi kom hjem fra New Orleans, var jeg med Julie og Jacie og kjøpte halloweenkostymer, og så gikk vi på kino og så Zombieland. Filmen var kjempemorsom!
Harley er verdens kuleste hund. Hun er så glad i meg! Tina sier at hun pleier å sitte å stirre på trappen opp til rommet mitt når jeg er på skolen :) Og da jeg var hjemme alene i dag, og stod øverst i trappen og skulle gå ned, så jeg henne stikke hodet rundt hjørnet og stirre opp trappen på meg. Hun ble ganske forfjamset da hun så meg, så da måtte hun skyndte seg tilbake og legge seg på golvet og spille kul, og late som hun ikke så meg.

Båt på Missisippi.

Ser at det er mange som er innom bloggen min, og jeg har laget sånn poll der dere kan stemme på hva dere vil se mer av på bloggen. Det er ikke så mange som har stemt enda, ser jeg, men jeg ser på lesertallene at mange flere har vert innom. Forstår godt at ikke alle gidder kommentere når dere leser, men jeg hadde blitt glad om du tok deg tid til å stemme.

I går hadde vi et cross country meet. Men det regnet hele natten før løpet, så det var ufattelig sølete, så treneren sa til oss at vi måtte være forsiktige, og det viktigste var at vi kom hele fra det. Da ble vi nesten litt redde, dette er jo samme treneren som gir oss straffeoppgaver om vi går så mye som et skritt på treningene. Men vi jentene bestemte oss for heller å løpe sammen, og ta livet med ro. Det gjorde dette racet det morsomste til nå, de jentene har alltid så mange rare kommentarer! Og søla gjorde det ikke mindre morsomt. Cross Country-uniformene våre var gråe da vi kom til målstreken, noe vi gjor etter mye om og men, dette var de sakteste 5 kilometerene jeg har løpt i min cross country-karriere.

Tuesday 6 October 2009

Hallo igjen! Jeg oppdaterer jo ganske ofte for tiden! Akkurat nå oppdaterer jeg fordi jeg prøver å unngå å gjøre lekser L Jaja. Pakken min, som foreldrene mine har sendt meg, har ikke kommet enda, jeg gleder meg som en gal til å spise norsk smågodt og leverpostei, og lese Pondus og Nemi J

Jeg og vertsforeldrene mine har planlagt å reise til New Orleans på fredag, skulkedagen, om det ikke pøsregner (noe det har gjort mye i det siste).

Jeg driver og skriver et essay om Norge for tiden, jeg fikk forresten A på mitt forrige essay, som jeg skrev om farfar. Haha, ingen av de andre i klassen fikk høyere enn C, utenom meg. Jeg tror noen av de er litt irriterte på meg, forstår jeg godt, jeg slår dem jo i sitt eget morsmål!

Jeg tror jeg begynner å bli litt egoistisk. Jeg snakker jo bare om meg, meg, meg. Jeg kunne jo begynt å ramse opp diverse navn og forklart hvem de er, men de driver og kikker innom bloggen min av og til, og de blir litt nervøse hver gang jeg nevner navnene deres på bloggen min.

Amerikanere er veldig flinke til å gi komplimenter. De har alltid noe fint å si, og det er alltid koselig å få komplimenter! Dette er noe vi nordmenn burde bli bedre på! Jeg har sikkert fått mer komplimenter på mine to måneder her nede enn jeg har alle de 17 åra jeg har bodd i Norge!

Men jeg må jo innrømme at jeg savner Norge. Akkurat nå sitter jeg og hører på Alf Prøysen, haha, jeg har fått Lille vacra anna og Teddybjørnen på hjernen. Jeg kan forestille meg hvor rart det må høres ut for de jeg går forbi når jeg synger for meg selv.

Ok, nå skal jeg gå og gjøre lekser, jeg lover!!

Dette er ett av de første bildene som kommer opp man googler Lutcher High school. Det er ganske kult å tenke på at for bare et par måneder siden satt jeg hjemme i Norge og kikket på dette bildet, uten å ane hvem disse folka er. Når jeg ser på det nå, kjenner jeg i gjen overraskende mange!

Sunday 4 October 2009

Enda en uke er gått i det store utland, og det går fremdeles kjempebra med meg! Siden sist har jeg vert på 4H-møte på tirsdag, og det var dritkjedelig. Vi gikk gjennom referat fra sist møte, og så demonstrerte en senior (som er ganske merkelig, og lukter rart) hvordan man skal skjære opp en paprika. Men 4H-møtene her er i skoletiden, så eg slapp i hvert fall litt geometry.
På torsdag trente vi sprint på track-banen utenfor skolen. Og track-banen er rundt fotballbanen der alle fotballspillerene trener. Så vi måtte spurte rundt mens fotballspillerene trente. Det var ganske distraherende å løpe når du vet at halve fotballspillerene står og studerer deg, men det var ganske koselig da de ropte "Go Eli" og "damn that girl can run" og stillte seg opp for å få en high five da jeg løp forbi :)
På fredag var jeg på american football game, som vanlig, og Lutcher High school vant, som vanlig. Ellers sliter jeg enda med å huska navn og ansikt. Jeg trodde jeg var ganske god på det, men etter et par måneder her nede, har jeg insett hvor håpløs jeg er. På fotballkampen traff jeg en jeg hadde hatt en ganske lang samtale med, og støtt borti flere ganger på Homecoming sist fredag, men det husket jo ikke jeg. Eller jeg husket det jo når han sa at han var han DJ'en jeg snakked med om country. Det er ganske flaut, men folk her er ganske tålmodige med meg :)
Etter fotballkampen ble jeg invitert med hjem til Shelbi, for hun ble 18 år, så hun hadde et lite bursdagsselskap. Det var bare meg, Emma, Summer, og typen hennes, og en del av familien til Shelbi. Det var veldig koselig, vi fikk god mat, og god kake :)
I går var jeg på et Cross country meet. Det begynner å bli kjøligere her nå, så i går var det vel bare 25 grader da vi sprang om morgenen. Det gjør at det er lettere å løpe og, så tiden min var den beste hittil, slo min forrige beste løps-tid med 2 min. Etter det var det hjem for å slappe av, skulle egentlig bli med noen venner til et "haunted house", men det ble avlyst fordi det var drittvær. Spøkelseshusene her nede har rykte på seg for å være dritskumle, de har dukker, mumier, og ekte skuespillere som løper etter deg med motorsag, så jeg var ikke så alt for lei meg for at vi ikke gikk. Men vi skal kanskje neste helg da, de har lovt å ta meg med en gang før jeg reiser, og det er høysesong for det nå siden det snart er halloween. Så jeg ble hjemme og spiste snop og så film med Tina.
Og i dag var jeg på et veldedighetsløp for en kirke og sprang et 5 kilometers-løp. Treneren ga oss valget mellom å løpe løpet i dag, eller å løpe 13 km i morgen på trening, så hele laget valgte selvfølgelig løpet, selv om vi måtte stå opp klokka 7. Det var ca 120 deltagere i alderen 10 til 50 år. Og gjett hvem som kom først av alle damene?? MEG!!!! Så jeg fikk med meg to gullmedaljer hjem, for best kvinne, og best kvinne i alderen 14 - 19 år. Og så kommer det bilde i avisen av meg og Drake, som kom først av mennene :)
I dag skulle jeg og vertsforeldrene mine egentlig reise til New Orleans, men det startet å regne etter vi var ferdig med løpet, så det ble utsatt. I stedet reiste vi til Walmart for å handle inn dagligvarer, og spiste lunch på Burger King. Nå skal jeg prøve å gjøre litt lekser før jeg sovner, er ganske sliten, hadde vert herlig med høstferie nå. Her er ikke neste ferie før Thanksgiving, som er i November. Men fredag er Senior Skip Day, da alle seniorene skulker, så da får jeg sikkert slappe av litt :)