Sunday 20 December 2009

building a bonfire!



I dag har jeg gjort noe superkult! Jeg har vært med Drake og familien hans og bygget en bonfire. Så det er altså bonfires som er på bildet over. Jeg hadde ikke med meg kameraet mitt, så bildet er tatt fra google. Tilbake til poenget, Tina slapp meg av hos Drake sin bestemor (som er kjempekoselig!!), og der var også mange av søskenbarnene hans, og så åt vi hjort til lunch. Så gikk vi opp på levee'en og starta å bygge. Hehe, de voksne mennene hadde på seg sånne rutete skjorter og skitne jeans, og så drakk de øl. Veldig amerikansk, og egentlig akkurat sånn jeg hadde forestilt meg! Det var egentlig bare meg og moren til Drake og en haug med gutter der, for dette var tydeligvis mannfolkarbeid. Familien til Drake er kjempekoselige, men de er sprø hele gjengen, neida de er så koselige så. Og så fikk jeg prøve å sage med motorsagen, noe Drake synes var kjempefestlig, men jeg synes jeg fikk det ganske godt til. Det var kjempekjekt å bare være ute hele dagen i det fine været, for været har vært kjempefint i dag! Solen har vært ute hele dagen, og jeg gikk i tskjorte og knebukse. Jeg burde nok ha hatt på meg langbukse for leggene mine er ganske oppskrapte nå etter å ha traska rundt i buskene for å lete etter passende trær å kappe ned.

Og på torsdag var jeg på julekonsert med Remy. Skolen sitt band og et kor holdt en julekonsert i skolen sitt auditorium. Hehe, jeg og Remy var vel de eneste tenåringene i publikumet, utenom oss var det bare foreldre og besteforeldre. Men det var kjempekjekt likevel. Det var veldig julete, auditoriet var pyntet med fine julelys, og de hadde juletrær! Og når koret sang, kom de gående inn med lys i hendene, akkurat som Santa Lucia, bare uten en Santa Lucia :) Konserten varte i over to timer, men det var koselig for det.

Og i morgen skal jeg på julehandel med Tina, først til et kjøpesenter og så til Walmart. Og det blir bra, for da skal jeg kjøpe mer knekkebrød, har vert uten knekkebrød nå i to uker og jeg begynner å få abstinens. Og nå får jeg virkelig mye besøk i jula, ikke nok med at Hilde og Elisabeth kommer på tirsdag, nå kommer også Mona den 26. desember og overnatter et par netter! Og vi har allerede lagt planer, for nå på onsdag skal jeg og Hilde og Elisabeth lage pepperkaker med noen av mine amerikanske venner! Ååå så koseligt!

Haha, lurer på hvor mange ganger jeg skrev "koselig" i dette inlegget, men jeg har hatt det veldig koselig i det siste!

Monday 14 December 2009


Nå er jula virkelig rett rundt hjørnet! Da jeg kom hjem fra skolen i dag hang det tre røde strømper i stua, en til meg, en til Hilde og en til Elisabeth! Så nå er jeg virkelig klar for å få besøk! Har gledet meg til å spise norsk snop lenge nå, og så blir det jo litt kjekt å se litt av familien igjen og :)




Vi har to halvdager igjen av skolen før ferien starter. To eksamener, men det skal nok gå greit, for de er avkryssingsprøver. Så i dag var den siste dagen jeg spiste lunch på skolen i 2009, så jeg feiret med cookies. Lunchen er virkelig høydepunktet av skoledagen, for de jeg sitter med er sprø. I går snakkte de om hvordan jeg har forandret meg siden jeg kom hit. Chase sa at første gang han så meg trodde han at jeg var veldig sjenert og smart, noe som viste seg å ikke være sant. Hmm, vet ikke om jeg skal være fornermet eller smigret over den kommentaren. Jaja




Jeg er virkelig klar for både juleferie og besøk nå. Og vi har allerede begynnt å planlegge hva vi skal finne på når Hilde og Elisabeth kommer. Og så skal vi nok en tur til New Orleans og besøke Mona og. Men en ting som er litt teit er at været forandrer seg så brått, og da er det litt vanskelig å planlegge ting. Vi kan ha 4 grader og pøsregn den ene dagen, og så 18 grader og sol den neste. Og amerikanere har stor respekt for været, så om det regner er det få som forlater huset.

Sunday 13 December 2009

helgen og sånt

Drake og Tyler
Meg og Shelbi og Baby J



Hei! På fredag var jeg med Shelbi, Tyler og Drake og åt på en meksikansk restaurant. Maten var god, og det var kjekt å gå på en restaurant og spise mat som ikke var frityrstekt! Neida, jeg spiser ikke såå mye frityrstekt mat, men Lousiana er kjent som kongen av frityrsteking, og dette er den eneste plassen i verden man kan finne frityrstekte oreos og snickers. Og Louisiana er også den staten med mest tv-er per innbyggere. Her i huset har vi 3, Shelbi og dem bor 4 i huset, men har 7 tver... Åå, jeg er så stolt over Louisiana! Neida, Louisiana er dritkul, vi har mye god mat, eller some good ole cajun cooking som de sier her. Jeg får legge ut noen bilder av de forskjellige matsortene de har som er kun i Louisiana.

Men ja, tilbake til hva jeg har gjort i helgen! Etter vi hadde spist fredag, gikk vi til Walmart og gikk rundt og kikkte på ting, slik som alle amerikanske tenåringer gjør når de kjeder seg. Etter det gikk vi til Best Buy og kjøpte nisseluer. Og så kjørte vi til en julepark med mange julelys, en stor fontene, og fine pyntede juletrær. Det var kjempefint der, og veldig koselig, men veldig amerikansk! Alle bildene utenom nr 2 er tatt der. Det andre bildet er fra stedet vi kjørte til etterpå, der det var en stor julekrybbe, med figurer i ekte størrelse! Og så glemte jeg å nevne en ting: de har radiostasjoner her som spiller KUN julemusikk, så det hørte vi på i bilen når vi kjørte rundt!




Meg og Shelbi igjen
På lørdag snekk jeg og Tony oss ut om morgenen for å kjøpe julegavee til Tina. Haha, måtte feilstave litt der i tilfelle Tina prøver å oversette bloggen min. Men jeg tror ikke hun leser den.
På ettermiddagen var jeg og Shelbi på the Bonfire Festival, der vi traff Drake og en jente som heter Erica. Vi hørte på de forskjellige bandene som spilte, så på ting i bodene, og snakkte med folk vi kjenner. Det var litt sånn som Jærdagane, bare litt mer amerikansk, hehe.

Og i dag stod jeg opp tidlig for å være med Drake og løpe et 5 kilometer løp for veldedighet i samarbeid med Bonfire-festivalen. Det var veldig hardt å løpe nå etter jeg har vert syk, men jeg kom først i min aldersgruppe, så nå har jeg en ny og fin medalje til samlingen min. Ja jeg var forresten syk tidligere i uka. Og vi trenger jo ikke nevne hvor mange det var i aldersgruppen min, eller hvilken plass jeg kom på av alle sammen.. Hehe, jaja. Etter vi hadde løpt fikk vi mye god frukt, og så slapp Drake meg av hjemme. Der tok jeg en kjapp dusj før Shelbi kom og plukkte meg opp for å gå tilbake til festivalen for å høre på et band jeg kjenner. Noen av de jeg går på FCA og på skolen med har et band som heter Driven, som spikker kristen musikk. Og de var faktisk ganske gode! Og nå driver jeg og vasker klær, og skal snart starte på et BERG av lekser
:(
Og ellers har Drake begynnt sende venneforespørsler til MINE venner på facebook helt ut av det blå.. Så om dere får venneforespørsler på facebook fra ukjente amerikanere, bare la vær å godta! Hehe.. Som dere ser har jeg hatt mye lag med Drake i helgen, men no need to worry, det er ikke sånn som dere tenker, for vi er bare venner. Og jeg lover å oppdatere dere der hjemme om det skjer noe sånn her nede, så dere trenger ikke kikke i posten etter bryllupsinvitasjoner helt enda :P Nå har vi bare en uke igjen før juleferien starter, og Hilde og Elisabeth kommer på besøk og jeg skal til New Orleans og treffe Mona igjen! :D

Friday 11 December 2009

Hei. Nå skal jeg snart ut og bowle og spise meksikansk. I helgen er det Festival of the Bonfires her, så der skal jeg i morgen. Og så skal jeg kanskje være med vertsmoren min Tina og besøke en tysk jente som er utvekslingselev på en annen skole i området her, så får jeg kanskje øvt litt på tysken min!
Jeg hadde egentligt forventet at "interessen" over meg kom til å gå ned etter jeg hadde vært her en stund, men amerikanerene synes enda at jeg er kjempespennendes.. hehe. I dag i sports medicine kom folk og bokstavelig talt satte seg foran pulten min og stilte spørsmål om Norge. Jeg lærte dem å si "God Jul", og så stillte de meg mange spørsmål. De lurer på alle slags merkelige ting, som foreksempel om vi har gress i Norge, og om norsk gress er annerledes enn her i USA. Og det er det forsåvidt og, gresset her er mye "groverere" enn hjemme. Og hun ene læreren min sa at jeg måtte komme og snakke med henne i januar, for hun ville lære norske banneord, men jeg kan ikke lære henne dem nå fordi hun er læreren min :)

Amerikanerene feirer ikke advent noe særlig. Det er synd, og jeg savner adventsseriene på tv. Men jeg har jo adventskalenderen min :) I dag fikk jeg eventyrsjokolade.

Tuesday 8 December 2009

snufs og skøyting

Hei
Jeg er sjuk, og det fortjente jeg virkelig, hehe. Har hatt feber siden søndag, men nå begynner jeg å friskne til, så satser på at jeg kan gå på skolen i morgen. Så de siste tre dagene har jeg ikke gjort annet enn å sove og se på tv med Tina.

Men på lørdag så var jeg og gikk på skøyter med en gjeng med amerikanere som aldri har stått på skøyter før. Det var ganske morsomt, noen av de var ganske flinke til å aldri ha prøvt det før. Vi fallt alle sammen, og jeg har enda blåmerker på knærne. Eller forresten, Summer fallt aldri fordi hun nekta å slippe tak i bommen langs kanten av isen.

Ser at veldig mange har vert innom den der bloggprofilen min, det er litt rart å tenke på at over tusen folk har lest bloggen min.. hehe.. Ser egentlig bare for meg at det er mor og far og et par spesielt intresserte som sitter og leser.. jaja.

Wednesday 2 December 2009

Bading osv



Hei. Me he bada. I November! Det var kaldt. Vi satt i engelsktimen og snakkte, og så kom vi inn på bading. Og de trodde ikke at jeg kom til å bade nå, i November, fordi det er jo kjempekaldt! Det er jo ikke varmt ute heller da, var under 20 grader, det var vel kanskje 15 grader ute. Regner med at det er litt kaldere hjemme fordetom. Shelbi nekta å bade, så hun ringte til Drake så han kunne være med meg å bade. Shelbi insisterte på å ta mange bilder, og jeg fikk beskjed om å gå hjem og blogge om det, så foreldrene mine får se hva slags galskap jeg holder på med her nede.

Etter vi var ferdige å bade stakk vi inn for å se fotballkamp. The Saints (som er det store fotballaget i området) spillte kamp, men vi fant fort ut at vi gadd ikke se kamp, så Drake slapp meg av hjemme. Rett etter jeg hadde kommt meg innfor døren ringte Shelbi, for Drake hadde tydeligvis glemt mobilen sin, så vi kjørte til Movie gallery for å levere den tilbake. Der var Darren, så vi ble der og snakkte med han en stund. Hehe, de vil alltid høre meg snakke norsk, så ca annenhver dag er jeg nødt til å ha en samtale med meg selv for at de skal få høre meg snakke norsk. Og Darren lurte på om alle utvekslingselever var pene, for han kjenner en tysk jente som var her for noen år siden, og vi var jo begge så fine. hehe. Pingla Shelbi. Shelbi trodde inntill nylig at reindyr var oppdikta dyr. Jeg fikk forklart henne at ja, reindyr eksisterer faktisk i virkeligheten og nei, de har ikke rød nese som Rudolf.

Nå er det snart jul, og under 3 uker til juleferie! Snart får jeg og besøk av Hilde og Elisabeth. Og så kommer Mona ned til New Orleans en gang i romjula :) Og siden det er første desember i dag har jeg åpna første pakken i pakkekalenderen min, der fant jeg et puslespill som skal bygges sammen til en klosse. Heldigvis har jeg klart å bygge den, for ellers hadde det nok blitt lite søvn i natt. Og jeg tror jeg har klart å gjette meg fram til hva de fleste pakkene er, men den jeg skal åpne i morgen har jeg ikke peiling på hva er.
Det går kjempebra med fotballaget til skolen min, og nå har de bare en playoff-kamp igjen. Og vinner de den skal de spille State Championship-kamp i the Superdome i New Orleans. Men Lutcher har vunnet alle kampene til nå, så satser på at de vinner denne og:) Svømmeteamet her vant og nettop state championship. De tar sport seriøst her, det fant jeg jo fort ut da jeg begynnte med cross country.