Monday 28 September 2009

sommer, sol og søndag!

Årh, selvfølgelig kommer bildene i motsatt rekkefølge. Jaaaja!


Denne uken har vi altså hatt Senior Week på Lutcher High school. Mange forskjellige aktiviteter, gøy å ha litt andre ting en bare skole på skolen! Bildet ovenfor er fra the homecoming dance. Det er altså som et lite ball, elevene på skolen møttes i kantina, danste, og så kåret de homecoming queen og king. Det var ganske koselig, og det var gøy å se alle i finklær i stedet for den kjedelige skoleuniformen. Dette var altså i går, på lørdag. Og jenta på bildet er Jada, en junior som jeg ble kjent med i løpet av min korte karriere på volleyballaget.
Hahaha, sjekk den amerikanske posen! Meg og Heidi poserer foran fotballbanen der vi gikk for homecoming. Det er litt vanskelig å forklare hva homecoming egentlig er. Det er egentlig bare at senior fotballspillerene og de som er involvert i sporter som er om høsten, går en runde på fotballbanen, for så å gå ned på midten, mens noen snakker i en mikrofon om hva du har oppnådd i løpet av High school, og hvem yndlingslæreren din er, og hva du vil bli når du blir stor. En veldig amerikansk tradisjon, og det var veldig gøy å være med på.

Her er Gavin (til høyre), han er quarterback på fotballaget, og "den kuleste på skolen". Det var han som ble kåret til Homecoming king. Og på den andre siden er Todd, han spiller også fotball, han er kjempekoselig, vi pleier allti high five'e når vi går forbi hverandre i gangen. Jeg har mange high five venner, folk som jeg egentlig ikke kjenner, men som hver gang jeg går forbi dem i gangen roper "ELLI", og så high five'er vi.


Dette er Drake sin senior-jakke. På onsdag under senior picnic, fikk alle seniorene som er med i en sport en jakke. Jakken ser egentlig ganske rar ut. Men på L'en på jakken er det sydd på merker for hvilken/hvilke aktiviteter du er med i, og hvor mange år du har vert medlem. Drake er altså captain of the marching band, med på cross country, svømming og track. Track er en vår-sport, men alle de andre tingene går han på nesten hver dag. Han er gal, alltid blid og veldig energisk. Han løper med cross country-laget etter skolen, før han går rett på bandtrening, og så på svømming...

På onsdag hadde vi et cross country meet igjen. Det var ca 40 min fra skolen vår, så vi slapp 15 min av siste time:) Og vi kjørte i sånn kul gul buss! Jeg kom på 56. plass ut av ca 110 jenter i high school-aldersgruppen. Og det er jeg jo ganske fornøyd med :) Etter meet'et var over, gikk vi på McDonalds! Hvor ellers enn i Amerika?


Denne uken har vert lang, men likevel har tiden gått superfort. Jeg har vert opptatt fra solen sto opp til den gikk ned, bokstavelig talt. Skole, Cross country-trening, shopping for homecoming, lekser, spising og soving, ingen tid til å slappe av. Men i dag har jeg hatt fri hele dagen, jeg har kun rydda på rommet, vaskt klær, og gjort litt lekser, men det er å regne som en fridag i forhold til de andre dagene. Jeg har også sovet ut i dag for første gang på 2,5 uker. Nå begynner snart frustrerte fruer, så jeg skal spise is og slappe av litt til før en ny uke starter i morgen:)


Vet noen hvordan jeg finner ut hvor mange lesere jeg har?

Tuesday 22 September 2009

oh happy day

Hei, jeg gidder ikke flytte bildene. Les avsnittet nederst før du ser på bildene :)
I dag startet senior week. Alle seniorene kom ekstra tidlig på skolen i dag, og fikk sånne kule hvite graduation caps i papp. Så gikk vi rundt og signerte hverandre sine hatter. En veldig amerikansk, men kjempesøt, tradisjon!


I går var jeg også med på en rar amerikansk tradisjon. Vi "rolled the school"! Alle seniorene kjøpte inn en haug med dopapir, og møttes vi på skolen for å kaste dorullene i trærne. Etter vi gikk tom for dopapir rånte vi rundt i biler. Det var en kjempegøy kveld! Da jeg fortalte vertsforeldrene mine hva jeg skulle gjøre, svarte de med "Å kult, vi lover å komme å plukke deg opp om du havner i fengsel!" Alltid koselig å høre det. Og da Tina slapp meg av på skolen i dag morges snakket hun om hvor imponert hun var, og at vi hadde gjort en god jobb. Men jeg måtte si meg enig, det var egentlig ganske fint å se på. Jenta på bildet er min veninne Summer :)


I går var jeg i dåp til lille Ayden Joseph. Her er kaka. Den var ikke så god, smakte egentlig bare sukker, men de andre var veldig begeistret for den.


Jeg tror jeg har magiske krefter. I dag har alt gått min vei. Det startet i engelsken i dag morges. Jeg satt og tenkte "kjære gud, la oss se en film i dag, slik at jeg kan få sove litt. Så kommer engelsklæreren inn og sier at vi skal se "King Arthur", en film jeg har sett før, så jeg fikk sovet en times tid ekstra. Så var det matte, og vi skulle ha prøve, noe jeg ikke var helt forberedt på. Vi fikk utdelt arkene, men da vi var halveis sier læreren "TULLA! Dette er bare et øvingsark, prøven kommer i morgen." Passte meg perfekt! Og etter skolen skulle vi jo løpe de berømte 13 kilometerene. Så 4 av folka på laget bestemte seg for å skulke treningen i dag, så det var bare meg og Frank og Drake igjen. Så vi "slapp lett unna" med "bare" 10 km. 10 km i 35 varmegrader, altså å løpe i over en time i strekk, uten pause, uten å gå. Det var ganske hardt, men det føles bra nå som det er over.



Sunday 20 September 2009

I dag hadde vi cross country meet igjen. Det gikk litt bedre denne gangen, vi hadde ikke drittvær og jeg følte meg bedre. Har forresten vært spysjuk i begynnelsen av uka, men alt er fint nå. Jaa, men vi sprang 5 km på løpet, og det var helt greit. Etter løpet ville treneren ha oss til å springe 3,2 km til, så hun satte en stoppeklokke på 20 min og sente oss av gårde. Men vi på cross country teamet ville slettes ikke jogge mer i dag, så vi jogget til vi var ute av sikte, og så gikk vi og gjemte oss i en skog og ventet på at de 20 minuttene skulle gå over. Hihi. Men treningene her blir bare hardere og hardere. I morgen skal vi springe 6,5 km, og på mandag har vi 13 km. Og vi har ikke lov til å ta pause eller gå, da blir treningen telt som fravær, og vi løpe distansen omigjen neste dag, og har vi flere enn 3 fravær blir vi sparket av laget. Men jeg liker cross country, problemet er at det er det ikke så mange andre som gjør. Vi er 7 stykk på laget, og 4 vurderer å slutte på grunn av de harde treningene. Mange sier at treneren presser oss så hardt fordi hun vil at vi alle skal slutte. Her er det nemlig sånn at lærerene får ekstra betalt for å være trener.

Hmm, ble mye om cross country nå, men det er det som tar opp mest av fritiden min. Ellers skal jeg i dåp i morgen, jeg må også gjøre lekser en gang denne helgen. Ooog på torsdag fikk jeg karakterarket mitt for første kvartal av første semester. Jeg fikk B i engelsk, best karakter i klassen :) A i food and nutrition. Og C i geometry honors class og C i sports medicine. Det gir meg et snitt på 3.0, det høyeste snittet man kan ha her er 4.0. De har og en "smartingklubb" her, da må man ha 3.0 i snitt eller over for å være med, så kanskje jeg blir invitert til å bli medlem der. Alle klassene jeg tar utenom food and nutrition er dual enrollment honors classes, det betyr at jeg får ekstra bonuspoeng om jeg skal på college her.

Jaa, ellers går det mye i det samme. Jeg var på walmart i dag, og så inviterte Heidi meg på lunsj hos henne. Heidi er manageren (en slags hjelpetrener) til cross country teamet. Vi spiste gumbo, som er en Louisiana-spesialitet. Det er litt vanskelig å forklare hva det er, det er kjøtt og ris og suppe, og så smaker det veldig sterkt, men det er godt!

På mandag starter senior week, det skal være en gøy uke med forskjellige aktiviteter i løpet av skoledagen. Så da får jeg sikkert tatt mange bilder så jeg kan legge ut her på bloggen.

Monday 14 September 2009

Hallo
I går hadde jeg mitt første cross country meet. Altså sånn konkurranse. Det striregnet. Det var veldig sølete, og veldig tungt å løpe i så hardt regn. Regn her nede kan ikke sammenlignes med regn i Norge, når det regner her høljer det skikkelig. Det ble fem lange kilometer, men det var jo kjekt før og etter.

Og på torsdag var jeg på kristenmøte igjen. Vi så en veldig trist film, det var ganske rart å sitte der mens folk rundt meg satt og strigråt. Jeg kjente jeg ble litt trist da de viste et bilde av en veldig søt liten isbjørn alene på et isflak, men ellers klarte jeg ikke å involvere meg så veldig. Og så holdt den store mannen tale igjen (Det er litt fælt å kalle folk for store, men denne mannen er gigantisk!) Han sa at før var alkohol hans store besettelse, så hadde han en laaang kunstpause der jeg tenkte "værsåsnill ikke si mat" for alle er så seriøse når folk taler, og hadde han sagt mat så hadde jeg ikke klart å holde maska. Men han snakket selfølgelig om Jesus. Det er mye det det dreier seg om på kristne møter.

I dag har jeg sykla tur med Shelbi og Emma, det også i striregn. Vi kjørte til levee'n og sykla i vei. Men etter ca 10 min var Shelbi sliten, så vi snudde og sykla hjemover... Er visst ikke bare hundene jeg må få i form! Ellers skulle jeg ha vert på cross country trening i dag, men den be avlyst. Så da tenkte jeg at jeg skulle ta en rolig kveld hjemme, men da jeg fant ut at vi ikke hadde mer Nutella igjen, bestemte jeg meg for å sykle tur og kjøpe ny. Jaja, på tide å gjøre litt lekser, og gjøre meg klar for en ny uke.

Monday 7 September 2009

THE WIFEBEATER

Jeg har vert under påvirking av walmart-rus. Walmart er så gigantisk og overveldende at jeg bare måtte kjøpe tre plastikkalbumer det står believe på. Og at nøkkelringene med plass til bilder i kommer til å bli nyttige, er det ingen tvil om! Og så kjøpte jeg fem wifebeaters (konebankere). Det er et uttrykk for enkle hvite singleter for menn, hihi.

Ellers var jeg på kino i går! Det var meg, Summer, Emma, Shelbi og John. Vi gikk ført til ”the mall” og spiste. Det fine med the mall er at det er mange restauranter som selger mat, og sitter man i midten, så alle kan få hva de vil. Jeg spiste en sandwich fra quiznos. Vi så filmen Gamer, som var meget bra. Etter det tenkte vi å gå hjem, men så traff vi en gjeng med folk, Astrid, Simone (kinesisk jente som gikk på high school og bestemte seg for å bli værendes og begynne på college), Josh og kjæresten til Astrid. Vi ble med dem inn på kinoen igjen og så en film som heter noe med Steve eller noe sånt. Den var også bra, og folka var koselige. Var spennendes å snakke med den kinesiske jenta om hvorfor hun valgte å bli værendes og sånt!

I dag kom Erik og kjæresten Amber på besøk. Erik har vert utvekslingselev, og bodd med Tina og Tony tidligere, og jobber nå i North Carolina. Vi snakket om rar norsk mat. Og så har jeg vert på the mall igjen med Tina og datteren Mindy og hennes datter Abby. Og så har jeg prøvd å øve litt til eksamener som begynner på tirsdag. Må prøve å lære meg noe av stoffet i Sports Medicine, noe av det er ganske lett, men mesteparten av det er ganske vanskelig.

Saturday 5 September 2009


Fredag var en laaaang dag! Hadde fri fra cross country practice, så slapp å stå opp kl 05.15. Vi hadde hawaii tema, så alle kledde seg opp i Hawaii-klær i stedet for skoleuniformen! Var morsomt å se alle de forskjellige fargene i gangene i stedet for kjedelig hvit og khaki. Vi hadde et pep rally etter skolen. Nå tenker du "hva er et pep rally", og det er litt vanskelig å forklare. Først spillte bandet noen sanger, så jublet alle, så kom fotballspillerene løpende inn, så jublet alle litt mer, så kom cheerleaderene og gjore noe greier og så jublet alle litt til, og så kom danseteamet og danset litt, å så jublet alle enda mer. Ellers så kastet de sånn konfetti fra himmelen, og så tok alle bilder med vennene sine! Veldigt amerikansk, men også veldig morsomt!
Rett etter pep rallyet kjørte jeg og noen jenter til Taco Bell. Alle her snakkte om hvor merkelig det var at jeg aldri hadde spist der, og jeg må si at jeg ble nesten litt skuffet etter alt styret. Det var helt greit, men man kjenner lett at det er "billigmat". Spiste en mexican pizza. Det eneste som var annerledes med Taco Bell, er at foran utgangen henger det en bjelle man ringer i om man er fornøyd med servicen :)
Etter Taco Bell, slapp de meg av hjemme, og jeg hadde ca 10 min på meg til å skifte før det var ut igjen på football game, amerikansk fotball så klart! Kjekt å gå på football-kampene, for vi treffer alltid folk vi kjenner. Det var bare meg og Chelsie som reiste med foreldrene hennes, men vi møtte mange andre der borte :)
I dag har jeg stått opp kl 7 for å løpe cross country, 4 miles (6,5 km), så rett hjem og i dusjen, og så til Walmart for å handle. Walmart er så ufattelig stort, jeg pleier gå rundt med handlekorgen min (ok, somregel løper jeg og hopper på ståbrettet og sklir :D), og bare se på ting. I dag var vi der inne i to timer, jeg finner alltid mange småting som jeg aldri har kommet på at jeg trenger, men som jeg bare må kjøpe! Ellers har jeg rydda på rommet, det så bombet ut fordi jeg somregel ikke har tid til å plukke opp etter meg, og så har jeg ordna noe leksegreier. Vi har fri på mandag, det er Labour day, altså sånn som vi har 1. mai i Norge. Trenger den ekstra fridagen til å prøve å banke inn noe vett i skallen før eksamener som starter neste uke. Her har de eksamen 4 ganger i halvåret.. Eller eksamen og eksamen... Vet at matte-eksamenen er avkryssingsprøve. Men det skal nok bli vanskelig nok fordetom, i matten har vi ikke lov til å bruke annet enn blyant, så vi må kunne alle de forskjellige uttrykkene med utenatt, noe jeg sliter litt med! Men jeg skal nok alltids klare det:)
Nå kommer snart Summer og plukker meg opp, vi (+ Shelbi og Emma og Summer sin kjæreste John tror jeg) skal ut og spise, og så på kino! Gleder meg, men jeg er glad for at jeg ENDELIG kan sove ut i morgen, i morgen skal jeg bare kanskje på noe FCA-greier (Fellowship of Christian Athletes) på ettermiddagen, en dag nesten uten planer! Lenge siden sist! Jeg vet at det er en "e" der nede, men jeg får den ikke bort...
e

Thursday 3 September 2009

Det er onsdag, og jeg lever ennå! Naboen min Frank har svineinfluensa, Summer som sitter bak meg i engelsken måtte gå hjem i dag fordi hun er syk, og Tony er også blitt syk i dag.. Oddsene er i mot meg!

Ellers har jeg gangsperr! Er enda ikke helt vandt til all løpingen og styrketreningen. Men det er jo kjekt, så jeg klager ikke :) Nå sitter jeg her og prøver å fylle ut et skjema for treningssenteret. De vil at jeg skal liste opp alle gangene jeg har brukket noe, alle gangene jeg har tatt operasjoner, datoer og hvorfor det skjedde. De er livredde for å bli saksøkte.

Jeg satt i gangen med de folka jeg pleier spise lunch med, og så kommer en fyr bort og hjelper meg opp og vil følge meg til klasserommet mitt. Jentene jeg satt med spurte om jeg kjente ham, og jeg visste ikke helt hva jeg skulle svare. Jeg visste hvem han var (og til og med hva han heter!), men jeg kjenner han jo ikke.. Men jeg kjenner jo heller ikke de jentene jeg spiser lunch med så godt! Så, hva svarer man da?

Og så har jeg forresten "skiftet vennegjeng". De jeg spiste lunch med i begynnelsen, de jeg var på overnatting hos, og var med etter skolen noen ganger er jeg ikke så mye med lenger. Rett og slett fordi jeg ikke orket dramaet deres. De kranglet hele tiden, og hadde de ikke noe å krangle over, diktet de bare opp noe. Og de hadde også tidligere drevet med marihjuana og ecstacy, og jeg vil ikke bli innblandet i noe sånn tull. (Dette trenger dere forresten ikke fortelle til farmor.. ) Neida, men de jeg er med nå er koselige, og jeg skal på fotballkamp med dem igjen på fredag. De har også lovt å ta meg med til Taco bell. Alle er helt i sjokk over at jeg aldri har spist på taco bell før, og de krangler nesten over hvem som skal bli den første til å ta meg med dit!